UAB "Varlė keliauninkė" Adresas: Saulės g. 15, Šiauliai Įm. kodas 254689788

Paieškos rezultatai

2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Vilniečiai rengia spalvingą šventinę programą

Artėjant gražiausioms metų šventėms, Vilniaus miesto savivaldybė parengė dar daugiau pramogų, kurios šiemet vyks ne tik miesto centre, bet ir atokesniuose mikrorajonuose. „Šių metų Kalėdų šventė Vilniuje bus kitokia negu įprastai. Pirmą kartą gražiausią žiemos šventę kviesime švęsti ne tik centrinėse miesto aikštėse, gatvėse, bet ir miegamuosiuose rajonuose. Kviečiu prisijungti prie Kalėdų šėlsmo visus kūrybingus, geros valios vilniečius“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Pasak organizatorių, neatsiejamu sostinės Kalėdų akcentu taps šviesa, taip simboliškai atsisveikinant su 2015-aisiais – Tarptautiniais šviesos metais.

Švenčių pradžia – Vilniaus miesto aikštėse
Pirmasis šventinis renginys miestiečius suburs jau lapkričio 27 d. 21 val. Tada Katedros aikštėje bus įžiebta pagrindinė Kalėdų eglutė. Renginio metu laukia ne tik įspūdingas šou, sujungsiantis garsų ir šviesos efektus, bet ir žymiausių šalies atlikėjų koncertas. Be to, tądien Katedros aikštėje pradės veikti ir jau tradicija tapęs didysis Kalėdų miestelis. Jame šiemet įsikurs beveik penkios dešimtys šventiškai papuoštų namelių. Jie lankytojams pasiūlys ne tik tradicinių lietuviškų suvenyrų, bet ir originalių kalėdinių dovanų bei viliojančių skanėstų. Dar viena Katedros aikštės staigmena – miesto eglėje įrengtas tikras pasakų namelis. Ten kasdien nuo lapkričio 28 d. iki gruodžio 27 d. bus galima nemokamai pasiklausyti visų laikų žymiausių pasakų vaikams ir rinktinės literatūros suaugusiesiems. Unikalus projektas ,,Pasaka Kalėdų eglutėje“ kartu pažymės ir ateinančius 2016-uosius metus, kai bus minimi Skaitymo kultūros ugdymo metai Lietuvoje.
Kalėdų dvasia užburs ir Rotušės aikštę – ten šiemet laukia net kelios iniciatyvos. Gruodžio 5-ąją Vilniaus rotušėje vyks keturioliktoji Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurioje bus galima įsigyti Lietuvoje reziduojančių užsienio šalių ambasadų darbuotojų, visuomeninių organizacijų atstovų pagamintų rankdarbių ir suvenyrų. Surinktos lėšos bus skirtos mažamečių, jaunimo ir senjorų gerove besirūpinančioms organizacijoms. O gruodžio 10 d. Rotušės aikštėje iškils unikali šviesos instaliacija – labirintas, kuris paklaidins, bet ir leis atrasti Kalėdų stebuklų išbandant interaktyvius 3D žaidimus.
Ypatingas dėmesys Vilniaus miesto seniūnijoms
Šventinėmis pramogomis šiais metais galės pasidžiaugti ir atokesniuose rajonuose gyvenantys vilniečiai. Kūrybingi Vilniaus kolegijos Menų fakulteto, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos, Vilniaus Gedimino technikos universiteto kūrybinių industrijų studentai nuo centro nutolusioms Vilniaus vietovėms padovanos įspūdingas šviesos instaliacijas, koncertus, kūrybines dirbtuves ir kt.
Lapkričio 28-ąją Kirtimų kultūros centras kviečia į vienos dienos festivalį ,,Kalėdinės blusos Kirtimuose“, kur susirinkusieji galės pirkti bei parduoti savo daiktus, dalyvauti meninėse dirbtuvėse bei stebėti unikalios instaliacijos ,,Šviečiantys sodai“ įžiebimą.
Gruodžio 4-ąją Lazdynų rajonas pakvies į ryškiai spindinčios ,,Lazdynų laivo“ instaliacijos atidarymą.
Tą pačią dieną Kalėdų eglutė originaliai – minant dviratį – bus įžiebta ir Balsių bendruomenėje.
Kviečia suklusti įmones ir sporto entuziastus
,,Kalėdų sostinėje 2015“ organizatoriai į šventinį šurmulį kviečia įsitraukti visus, todėl šiemet Vilniaus miesto savivaldybė skelbia Kalėdinį konkursą – ragina įmones, įstaigas ir visą bendruomenę puošti savo aplinką ir publikuoti nuotraukas „Facebooko“ puslapyje „Kaledos sostineje 2015“, o geriausių idėjų autoriams jau ruošia dovanas. Be dėmesio neliks ir ištikimiausi sporto gerbėjai, nes jų laukia Kalėdinis bėgimas.
Po Naujųjų metų lauks smagus atsisveikinimas
Į Naujuosius metus miesto gyventojai ir svečiai bus kviečiami žengti stebėdami įspūdingą fejerverkų šou, kuris sostinės dangų papuoš jau gruodžio 31-osios vidurnaktį. Miesto savivaldybės dovaną – šventinį fejerverkų pasirodymą – bus galima stebėti iš Katedros aikštės, tačiau prognozuojama, jog turėtų nušvisti visas miestas.
Atsisveikinti su šventinėmis puošmenomis – Kalėdų eglutėmis – pakvies Vilniaus mokytojų namai. Iki čia gyventojus nuo Vilniaus Aušros vartų tradiciškai atlydės Trys Karaliai. Sausio 6-ąją vyks renginys ,,Lik sveika, Kalėdų eglute!“ – žaliaskarių palydos.

Šventinis savaitgalis Druskininkuose

Lietuvos turizmo sostinė – Druskininkai – nenustoja stebinti unikaliais projektais. Jau šį penktadienį, lapkričio 27 dieną, kurorte pradės veikti analogų Lietuvoje neturintis Lynų kelias, jungiantis du lankomiausius objektus – Druskininkų vandens parką ir „Snow“ areną. Keturios uždaros kabinos – gondolos, kuriose telpa po 10 žmonių, pakils į 45 metrų aukštį. Gondolos, pagamintos iš skaidraus stiklo, taps judančia apžvalgos aikštele ir leis pamatyti įspūdingą Druskininkų panoramą. Šventinis renginys prasidės 14 val. prie Vandens parko, o 18 val. Pramogų aikštėje visų lauks „Chorų karų“ nugalėtojo choro „Božolė“ koncertas. Šventinį savaitgalį, lapkričio 27–28 dienomis, Vilniaus alėjoje šurmuliuos Kalėdinė šventinių smulkmenų mugė.

Lapkričio 28 dieną, šeštadienį, Pramogų aikštėje bus įžiebta didžioji Kalėdų eglė, šalia kurios bus įkurta druskininkiečių ir kurorto svečių laukiama prakartėlė su gyvais gyvuliukais. Prakartėlę puoš druskininkiečių menininkų Antano Česnulio ir Gintauto Akstino sukurtos medinės šventosios šeimynos ir Trijų Karalių skulptūros.
Gruodžio 5 dieną, šeštadienį, šalia Muzikinio fontano bus įkurtas originalių Kalėdų eglučių parkas