UAB "Varlė keliauninkė" Adresas: Saulės g. 15, Šiauliai Įm. kodas 254689788

Paieškos rezultatai

2015 m. spalio 31 d., šeštadienis

Rudenį į botanikos sodus




Kol ruduo dar lepina šiltomis dienomis, pasinaudokime proga ir apsilankykime ten, kur augalai žavi ištisus metus. Paklausite kur? Ogi botanikos soduose ir oranžerijose.
Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sodas
Nuo 1923 metų Kaune, Juozapo Godlevskio dvare Aukštojoje Fredoje, įsikūręs Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodas. Tai vieną didžiausių oranžerijų turintis sodas Lietuvoje, kuriame galima susipažinti su vaistiniais ir pažintiniais augalais, pasivaikščioti Birutės Galdikas ąžuolų giraitėje ir gėlynų apsuptais takais. Oranžerija – Botanikos sodo širdis, kurioje auginami augalai iš kai kurių Pietų Amerikos ir Malaizijos drėgnųjų atogrąžų miškų, Pietryčių Azijos musoninių miškų, sausų Afrikos savanų ir Meksikos dykumų.
Šis botanikos sodas ypač draugiškas vaikams ir siūlo ypatingą laboratorijos „NSO laboratorijos“ programą. NSO laboratorijoje vaikai savo rankomis atlieka biologijos, fizikos ir chemijos bandymus – augina kristalus, tyrinėja augalus, vabzdžius ir gyvūnus, parke ieško mėginių įvairiems tyrimams, mikroskopu analizuoja vandens lašo gyventojus ir vidinę augalų sandarą. „Žaliosiose klasėse“ vaikai gali pamatyti retų augalų, susipažinti su 50 rūšių vaistinių ir prieskoninių augalų, stebėti augalų vegetacijos ciklą.
Botanikos sode būtina aplankyti didžiausią Lietuvoje vikšrą Šimtakojį. Tai vikšro formos dekoratyvinė gyvatvorė, įrašyta į rekordų knygą (milžiniško žalio vikšro aukštis – 8 m, o ilgis – 76 m). Žaliąjį vikšrą matavo ne tik darbuotojai, bet ir Kauno ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikai – jame „tilpo“ 180 vaikų ir 25 auklėtojos.