UAB "Varlė keliauninkė" Adresas: Saulės g. 15, Šiauliai Įm. kodas 254689788

Paieškos rezultatai

2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

O visgi netikėjau kad ir Lietuvoje gali būti tokio aukšto lygio parkas...

Vaizdas kartais daugiau vertas nei spalvingiausi žodžiai...
DRUSKININKAI - atradimas ir didelis stebuklas visai šalia mūsų!
Sveikatingumo parkas...net būdama didžiausia kritikė vertinu aukščiausiu balu!
O visgi netikėjau kad ir Lietuvoje gali būti tokio aukšto lygio parkas...Viešas, NEMOKAMAS ir toks tobulas....








O gal visgi nereikia svetimų kraštų?

Gyvename nuostabiame krašte, bet dažnai tai pamirštame besižavėdami, rodos, kur kas spalvingesne svečių šalių gamta. Kviečiame prisiminti, o gal pirmą kartą atrasti, kad Lietuvoje esama nepakartojamų gamtos stebuklų.


Ginučių apylinkės nuo apžvalgos bokšto / Panorama of Ginuciai


Ginučių (Ignalinos rajonas) apylinkės yra pačios ežeringiausios visoje šalyje. Čia suskaičiuojama 209 įvairaus dydžio ežerai, jų bendras plotas – 11 539 hektarų. Nors vyrauja nedideli ežerai, penki yra daugiau nei 500 hektarų ploto. Šis kraštas gali būti vadinamas vandens turistų rojumi. Įsėdus į valtį Pakaso arba Utenio ežeruose, neišlipus į sausumą galima pasiekti Baltijos jūrą.
Tačiau norime atkreipti dėmesį ne į šimtus ežerų ežerėlių, bet į vieną ypatingą ežerą. Retai kur pasaulyje rastume ežere dar vieną ežerėlį. O štai Aukštaitijos nacionaliniame parke esama tokio gamtos stebuklo.
Baluošo ežere yra net kelios salelės. Plaukiojant po žalsvai mėlynus jo vandenis, ieškoti reikia pačios didžiausios – Ilgasalės. Šioje salelėje yra 17 m gylio ežerėlis. Jo dugnas, padengtas storu dumblo ir kriauklių sluoksniu, puikiai matomas pro skaidrų vandenį.
Plaukiant į Baluošo akį, negalima triukšmauti. Ežerėlio pakrantėse peri daugybė paukščių. Jei pasiseks, galima išvysti ne tik vandens turistų prijaukintų gulbių su mažyliais, bet ir kuoduotųjų pempių bei gervių. Dar vienas akis glostantis dalykas Baluošo akyje – vandens lelijų gausa.

Geriausias palikimas...

Vilniaus universitetas. Įkurtas 1579-aisiais alsuoja kultūra ir traukia akis bei širdį. Galima grožėtis istorine architektūra, vidiniais kiemeliais, galerijomis. O jei norite  persikelti į praėjusius amžius – būtinai pasivaikščiokite po biblioteką. Tai galima padaryti ir virtualiai
http://www.mb.vu.lt/kiemeliai.

Kie daug turime, ką pamatyti...

Palanga. Čia visada gausu turistų, mėgstančių linksmai leisti laiką paplūdimyje ir pagrindinėje miesto gatvėje. Tačiau nenorintieji įprastų linksmybių gali rinktis dviračių ir pėsčiųjų takus, aplankyti Gintaro muziejų, pasivaikščioti po Palangos botanikos parką, kuriame gausu įvairių skulptūrų, augalų, medynų, vandens telkinių – jis užima net 101, 3 ha plotą. Užkopus į Birutės kalną, atsivers nuostabus vaizdas į Baltijos jūrą.

Trakai – neatsiejamas Lietuvos turizmo simbolis. Turistų akis traukia didinga Trakų pilis bei slėpiningoje ir istorija alsuojančioje aplinkoje vykstantys net išrankiausiam skoniui skirti įvairūs renginiai. Galima susipažinti su daugybe kultūros paminklų, Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčia, Užutrakio dvaru, karaimų architektūra, paskanauti šiai vietovei būdingų patiekalų.